Google Penguin

Google penguin 4.0 update komt pas in 2016

Google penguin wat is dat?

Voor de lezers die de penguin alleen kennen van de dierentuin of natuurfilms een korte introductie over Google’s penguin. ‘S werelds grootste zoekmachine Google is voortdurend bezig met het updaten van haar algoritme, met als doel de meest relevante domeinen zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te tonen.

De penguin van Google is geïntroduceerd om op zoek te gaan naar websites met een onnatuurlijk backlinkprofiel oftewel een spammy backlinkprofiel. Wanneer de penguin uw domein crawlt én al uw backlinks dan kunnen uw posities in Google positief (up) of negatief beïnvloeden (down) worden.

Penguin 4.0

De penguin 4.0 wordt al langer verwacht, maar zijn komst wordt telkens uitgesteld. Penguin 4.0 is vooraf gegaan aan vorige penguin’s, deze waren overigens niet zo slim als de verwachte penguin 4.0. In tegenstelling tot de oude penguin’s is de 4.0 in staat om direct de ranking van domeinen (ranking is positie) aan te passen op basis van het geanalyseerde backlinkprofiel.

Update historie

Penguin 1.0 – 24 april 2012
Penguin 1.1 – 26 mei 2012
Penguin 1.2 – 5 oktober 2012
Penguin 2.0 – 22 mei 2013
Penguin 2.1 – 4 oktober 2013
Penguin 3.0 – 17 oktober 2014

Word ik gebeten door de penguin?

Indien u zich niet schuldig heeft gemaakt aan op een agressieve onnatuurlijke wijze van linkbuilden dan zult u er niet veel van merken. Maar let op! Linkbuilding technieken die vroeger aan de norm voldeden kunnen nu als spam techniek aangemerkt worden. Wellicht heeft u linkbuilding uitbesteed aan een Internernet Marketing- of SEO Bureau? En heeft u geen idee of zij dat op een natuurlijke en duurzame wijze gedaan hebben?

Niet gerust over uw backlinkprofiel?

Neem contact op met ons bureau en wij zullen uw backlinkprofiel kostenloos analyseren en diagnotiseren, wij beschikken over professionele tools. Naar verwachting zal de 4.0 update eerste kwartaal 2016 zijn werk gaan doen!

Bent u benieuwd welke backlinks er naar uw website verwijzen? Dan zijn er ook gratis tools om uw backlinkprofiel in kaart te brengen Backlinkcheck tools in Google, let op om alle backlinks in kaart te brengen dient u meerdere tools te gebruiken.

Plaats een reactie